בניית אתרים - וורדפרס או ג'ומלה?
וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן הנפוצה בעולם, עד לפני מספר שנים שימשה וורדפרס בעיקר לאתרי בלוג או אתרי תדמית פשוטים אך עם השנים נוספו לוורדפרס אלפי פלאגינים (תוספים) המאפשרים לבנות עם וורדפרס כמעט כל סוג אתר לרבות: קטלוגים, חנויות מקוונות, אתרי תוכן מורכבים, תיק עבודות ועוד...
אז מה ההבדל בן ג'ומלה לוורדפרס?
מבחינת המערכות אלו שני עולמות עם קוספטים שונים בתכלית.
ג'ומלה 3+ נבנתה עם מחשבה לאפשר למפתחים ולמעצבים לעשות כמעט הכל מבחינה פונקציונאלית ולאו דווקא פותחה עם מחשבה על אתרי תוכן ובלוגים פשוטים וכמות התוספות הפונקציונאליות (קומפוננטות, מודולים ופלאגינים) היא אדירה אך יחד עם זאת ניהול המערכת מצריך עקומת לימוד גדולה יותר לעומת וורדפרס שמייסודה נבנתה כמערכת בלוגים עם תוספות פונקציונאליות המיועדות בעיקר לבצע מניפולציות על התוכן ובהתאם ניהול המערכת הינו פשוט יותר מג'ומלה.
עם השנים הטשטשו הגבולות בן שתי המערכות וכיום ניתן לראות בלוגים מבוססי ג'ומלה וזירות מסחר מבוססות וורדפרס ולבעלי האתרים כבר יש דעה והעדפות משלהם, הטכנולוגים יותר יעדיפו ג'ומלה לעומת כאלו שמחפשים כמה שפחות תפריטים והקלקות.
במידה ונחליט עם הלקוח לפתח את האתר על וורדפרס ישנה סבירות שנציע ללקוח שימוש באבאדה כערכת העיצוב והפרמוורק של האתר ובכך יוכל הלקוח להינות מעיצוב ייחודי מצד אחד ומצד שני מהייתרונות הגדולים של אבאדה הן מבחינה פונקציונאלית והן מבחינת ניהול תכני האתר.
לסיכום כאשר לקוח חדש מגיע אלינו לפרוייקט חדש כחלק מתהליך האפיון של המערכת נעזור לו להחליט מה יותר מתאים לו בהתאם לדרישות המערכת ויכולות הניהול של מנהל האתר בפועל כאשר לרוב האתרים (שהינם בעיקר אתרים תדמיתיים או אתרי תוכן רגילים) ניתן לבצע את הפרוייקט בשתי המערכות והלקוח יכול לבחור.